Το Νο 1 Περιοδικό για τον Ελληνικό Στίβο

Με πρόβλημα στο δικέφαλο εγκατέλειψε

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το μαραθώνιο στη Βαλένθια, αφού ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι της και προτίμησε να μη ρισκάρει και να σταματήσει τον αγώνα.

Του Τόλη Λελεκίδη

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά το 15ο χιλιόμετρο άρχισε να έχει πόνο στο δικέφαλο που άρχισε να σφίγγει, παρόλα αυτά το πέρασμά της στα μισά ήταν καλό με 2:17.33, αν αναλογιστεί κανείς ότι φέτος που έκανε ατομικό ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο ήταν 2:16.25. Ένα χιλιόμετρο μετά όμως αποφάσισε να σταματήσει για να μη χειροτερέψει. Πάντως, ήταν σε ρυθμό για να πετύχει ένα χρόνο κοντά στο ατομικό της (2:35.31) που ήθελε. Τώρα θα ξεκουραστεί και θα περιμένει να βελτιωθούν οι συνθήκες την άνοιξη και να «κυνηγήσει» κάποιον άλλον μαραθώνιο στο εξωτερικό. Ο στόχος της παραμένει να κάνει μια καλή επίδοση προκειμένου να έχει καλή θέση στο ράνκινγκ και να διεκδικήσει μια θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Πάντως, το ταξίδι της στην Ισπανία έγινε και μέσα στο άγχος, καθώς την Πέμπτη το βράδυ ακυρώθηκε η προγραμματισμένη της πτήση από Αθήνα για Ζυρίχη και από εκεί για Βαλένθια και βρήκε τελευταία στιγμή να πετάξει αεροπορικώς για Φρανκφούρτη και από εκεί για την Ισπανία.

Νικήτρια στο μαραθώνιο στη Βαλένθια ήταν η Κενυάτισσα Peres Jepchirchir σε 2:17.16, που έγινε η 5η καλύτερη όλων των εποχών. Δεύτερη ήταν η  συμπατριώτισσά της Joyciline Jepkosgei σε 2:18.40 και τρίτη την Helalia Johannes από τη Ναμίμπια σε 2:19.52.

Δείτε Επίσης