Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Με πρώτο στόχο τον κλειστό

Μία από τις αθλήτριες που έχει δείξει το ταλέντο της τα τελευταία χρόνια είναι αναμφισβήτητα η Yaroslava Mahuchikh.

Του Τόλη Λελεκίδη

Η Ουκρανή άλτρια δυστυχώς δεν μπόρεσε να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, όταν το 2019 έφθασε στο ασημένιο μετάλλιο στο ύψος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα. Φέτος ακυρώθηκαν πολλές διοργανώσεις που θα είχε τη δυνατότητα να κατακτήσει μετάλλια ή να σπάσει ρεκόρ. Παρόλα αυτά έκλεισε τη σεζόν με την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 2,00μ., έχοντας για «συγκάτοικο» την άλλη ταλαντούχα συμπατριώτισσά της Yuliya Levchenko.

Η 19χρονη Mahuchikh προετοιμάζεται αυτό το διάστημα στην πατρίδα της και στην πόλη Ντνιέπρ και ελπίζει να μπορέσει να ταξιδέψει στην Πορτογαλία στις 22 Νοεμβρίου για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας. «Πότε ή όχι θα γίνει εξαρτάται πότε θα ανοίξει η χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά για το ενδεχόμενο να φύγει εκτός συνόρων για προπονήσεις.

Έχει θέσει ως πρώτο στόχο τον κλειστό και μη ξεχνάμε πως αν πάνε όλα καλά το 2021, υπάρχουν στο αγωνιστικό καλεντάρι δύο μεγάλες διοργανώσεις, το Παγκόσμιο στην Ναντσίνγκ και το Ευρωπαϊκό στο Τόρουν.

«Θα αγωνιστώ στη χειμερινή σεζόν, αλλά μέχρι τώρα όχι κάτι συγκεκριμένο. Το μόνο που ξέρω είναι για το μίτινγκ ύψους στη Μπάνσκα Μπίστριτσα τον Φεβρουάριο. Όσον αφορά τα υπόλοιπα τουρνουά… δεδομένης της ασταθούς κατάστασης στον κόσμο με τον κορωνοϊό είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε για προσκλήσεις», είπε η νεαρή πρωταθλήτρια στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας της πατρίδας της (FLAU).

Φωτογραφία: Nassos Triantafyllou / azsportsimages

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!