Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Λευθέρης Πλακίδας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Έκανα ότι µπορούσα για να δηµιουργήσω µία καθηµερινότητα που να µε συναρπάζει και να µπορεί να είναι αυτό που ονειρευόµουν από τη ζωή και την επαγγελµατική µου δραστηριότητα.

Έκανα αθλητισμό, ταξίδεψα, απέρριψα εργασίες που δε µου ταίριαζαν. Ανακάλυψα τις λέξεις και τις ιστορίες. Το ρεπορτάζ και τις εικόνες. Οι εφηµερίδες, τα περιοδικά, οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκποµπές γέµισαν τα χρόνια µου, εµπειρίες και γνώσεις.

Δε µου έφταναν ποτέ όσα πετύχαινα. Ήθελα και άλλα και αναζητούσα νέα µονοπάτια. Επιµέλεια εκθέσεων, επικοινωνία, δηµόσιες σχέσεις, οργάνωση εκδηλώσεων. Από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Για τους Ολυµπιακούς Αγώνες. Νέα ζωή. Δυσκολίες, εµπόδια, κατακτήσεις. Τρέξιµο συνεχές. Άρχισα να βρίσκω και στους δρόµους τον εαυτό µου. Ταξιδεύοντας.

Με το ποδήλατο είχα µάθει να κυκλοφορώ και να είµαι χαρούµενος. Με το Pedal είχα κάνει την πρώτη µου συγγραφική απόπειρα. Κάτι διηγήµατα ήταν µία δεύτερη προσπάθεια και ήρθαν τα ταξιδιωτικά κείµενα στην αθηΝΕΑ.

Ένα βιβλίο πολλές ιστορίες. Ταξιδεύοντας για να γίνεται η ζωή πιο µεγάλη και ενδιαφέρουσα. Για να µη φτάνει µόνο µία φορά.

  • Δηµοσιογράφος µε εκατοντάδες συνεργασίες µε έντυπα, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθµούς, ιστοσελίδες κ.λπ.
  • Διευθυντής σύνταξης του Αthletics Μagazine
  • Διοργανωτής αγώνων µεγάλων αποστάσεων
  • Συγγραφέας του βιβλίου ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ που συνδυάζει την ταξιδιωτική λογοτεχνία µε τον αθλητικό τουρισµό.
Ταξιδεύοντας - Λευθέρης Πλακίδας