Κορυφαίοι Duplantis και Rojas

Ο Armand Duplantis και η Yulimar Rojas αναδείχθηκαν αθλητές της χρονιάς στο σημερινό «γκαλά» της World Athletics, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με παρουσιαστές δύο παλιούς θρυλικούς αθλητές, την Sanya Richards-Ross και τον Ato Boldon.

Του Τόλη Λελεκίδη

Ο Σουηδός άλτης έσπασε δύο φορές φέτος το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ πηδώντας 6,17μ. και 6,18μ., ενώ και στον ανοιχτό ξεπέρασε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 6,15μ. Ολοκλήρωσε τη σεζόν αήττητος σε 16 αγώνες. Τον περασμένο έκλεισε τα 21 του χρόνια και έγινε ο νεαρότερος αθλητής στην ιστορία που παίρνει τον τίτλο World Athlete of the Year.

Από την άλλη η άλτρια από τη Βενεζουέλα ξεκίνησε και εκείνη δυνατά στον κλειστό, αρχικά πηδώντας σε μίτινγκ στο Μετς στο τριπλούν 15,03μ. που αποτέλεσε ρεκόρ Ν. Αμερικής και στη συνέχεια στο μίτινγκ στη Μαδρίτη «προσγειώθηκε» στα 15,43μ. σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό. Στον ανοιχτό αγωνίστηκε μόνο δύο φορές, αλλά με άλμα στα 14,71μ. πέτυχε την επίδοση της χρονιάς.

Τα υπόλοιπα βραβεία πήραν: Το βραβείο μέλους ομοσπονδίας πήγε στην Ομοσπονδία της Πολωνίας, Έμπνευσης Covid στην αρχική ιδέα του Renaud Lavillenie για τον αγώνα «Ultimate Garden Clash», το βραβείο Προέδρου στους Tommie Smith, Peter Norman και John Carlos, του Προπονητή της χρονιάς στους Helena και Greg Duplantis, τους γονείς και την ομάδα πίσω από την επιτυχία του Mondo Duplantis, το βραβείο της κοινότητας των αθλητών στα Σωματεία Στίβου (σ.σ. τα σωματεία στίβου μπορούν να «κατεβάσουν» το γραφικό βραβείο συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στην επίσημη ιστοσελίδα της WA.

Τέλος, το βραβείο Φωτογράφου της χρονιάς πήρε ο Michael Steele που φωτογράφισε νεαρά παιδιά να αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στο Ελντορέτ της Κένυας.

Φωτογραφία: Nassos Triantafyllou/ azspotsimages

Δείτε Επίσης

Tihio Race Ultra Edition 2024

Tihio Race Ultra Edition 2024

Όταν κλείνει η διοργάνωση του Tihio Race Ultra Edition και οι αθλητές μιλούν με τα καλύτερα λόγια τότε δεν μπορεί παρά να νιώθουμε ικανοποίηση αλλά και ευθύνη για την επόμενη χρονιά!