Η τελική πεντάδα γυναικών της WA

Ενώ απομένουν έντεκα ημέρες για το «γκαλά» της World Athletics, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, ανακοινώθηκαν σήμερα οι πέντε τελικές υποψήφιες που θα αναδειχθεί η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς.

Του Τόλη Λελεκίδη

Στην τελική πεντάδα έμειναν: Letesenbet Gidey (Αιθιοπία): Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000μ. με 14.06.62 και ήταν δεύτερη στο Wanda Diamond League στο Μονακό στα 5.000μ.

Sifan Hassan (Ολλανδία): Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στη 1 ώρα καλύπτοντας 18.930 μέτρα. Πέτυχε ρεκόρ Ευρώπης στα 10.000μ. με 29.36.67, που είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του αγωνίσματος.

Peres Jepchirchir (Κένυα): Κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στον ημιμαραθώνιο και έσπασε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο σε κούρσα μόνο γυναικών, την πρώτη με 1:05.34 και τη δεύτερη με 1:05.16.

Yulimar Rojas (Βενεζουέλα): Αήττητη στο τριπλούν σε τέσσερις διοργανώσεις στον κλειστό και τον ανοιχτό, ενώ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα με 15,43μ.

Elaine Thompson- Herah (Τζαμάικα): Αήττητη σε επτά κούρσες στα 100μ. και έτρεξε το αγώνισμα σε 10.85, την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2020.

Το όνομα της νικήτριας θα ανακοινωθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία σε άνδρες και γυναίκες, όπου προέκυψε η τελική πεντάδα έγινε μέσω e-mail για την αθλητική «οικογένεια» και μέσω online ψηφοφορίας στα social media για τους φιλάθλους. Οι ψήφοι του συμβουλίου προσμετρήθηκαν στο 50%, της αθλητικής «οικογένειας» στο 25% και των φίλων του στίβου στο υπόλοιπο 25%. Η ψηφοφορία έκλεισε στις 15 Νοεμβρίου.

Δείτε Επίσης

Πάνω από 60 κορυφαίοι ομιλητές στο Front Runners in Sports Management 5.0 στις 7-9 Δεκεμβρίου

Πάνω από 60 κορυφαίοι ομιλητές στο Front Runners in Sports Management 5.0 στις 7-9 Δεκεμβρίου

Το μεγαλύτερο συνέδριο για το αθλητικό management και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, το “Front Runners in Sports Management 5.0” επιστρέφει πιο πλούσιο από ποτέ με πάνω από 60 σπουδαίους ομιλητές και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες που αφορούν στον Αθλητικό Τουρισμό, τη Βιωσιμότητα, τον Αθλητισμό και την Αθλητική Βιομηχανία.