Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Η τελική πεντάδα γυναικών της WA

Ενώ απομένουν έντεκα ημέρες για το «γκαλά» της World Athletics, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, ανακοινώθηκαν σήμερα οι πέντε τελικές υποψήφιες που θα αναδειχθεί η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς.

Του Τόλη Λελεκίδη

Στην τελική πεντάδα έμειναν: Letesenbet Gidey (Αιθιοπία): Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000μ. με 14.06.62 και ήταν δεύτερη στο Wanda Diamond League στο Μονακό στα 5.000μ.

Sifan Hassan (Ολλανδία): Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στη 1 ώρα καλύπτοντας 18.930 μέτρα. Πέτυχε ρεκόρ Ευρώπης στα 10.000μ. με 29.36.67, που είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του αγωνίσματος.

Peres Jepchirchir (Κένυα): Κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στον ημιμαραθώνιο και έσπασε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο σε κούρσα μόνο γυναικών, την πρώτη με 1:05.34 και τη δεύτερη με 1:05.16.

Yulimar Rojas (Βενεζουέλα): Αήττητη στο τριπλούν σε τέσσερις διοργανώσεις στον κλειστό και τον ανοιχτό, ενώ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα με 15,43μ.

Elaine Thompson- Herah (Τζαμάικα): Αήττητη σε επτά κούρσες στα 100μ. και έτρεξε το αγώνισμα σε 10.85, την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2020.

Το όνομα της νικήτριας θα ανακοινωθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία σε άνδρες και γυναίκες, όπου προέκυψε η τελική πεντάδα έγινε μέσω e-mail για την αθλητική «οικογένεια» και μέσω online ψηφοφορίας στα social media για τους φιλάθλους. Οι ψήφοι του συμβουλίου προσμετρήθηκαν στο 50%, της αθλητικής «οικογένειας» στο 25% και των φίλων του στίβου στο υπόλοιπο 25%. Η ψηφοφορία έκλεισε στις 15 Νοεμβρίου.

Δείτε Επίσης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο Μαραθώνιος Κρήτης

Με ρεκόρ εγγραφών τους 2.800 δρομείς και ρεκόρ τερματισάντων στον Μαραθώνιο δρόμο  από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε ο 8ος μαραθώνιος Κρήτης ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη. Με πάνω από 300 εθελοντές και 50 μοτοσυκλέτες των Λεσχών Varadero  και Κλασσικής  και παραπάνω από 200 μέλη της Τροχαίας […]