Γκελαούζος και Πριβιλέτζιο τρέχουν αύριο στη Βαλένθια

Ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρξει στον αυριανό (Κυριακή, 6/12) μαραθώνιο, που θα γίνει στη Βαλένθια με τη συμμετοχή ελίτ αθλητών και αθλητριών, απ΄όλο τον κόσμο.

Κώστας Γκελαούζος

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο και ο Κώστας Γκελαούζος θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν μια καλή παρουσία, δεδομένο του αμφότεροι όλο αυτό το διάστημα πραγματοποίησαν την προετοιμασία τους δίχως προβλήματα. 

Ο Γκελαούζος επέστρεψε την Δευτέρα (30/11)  από την Κύπρο, όπου βρέθηκε για δύο εβδομάδες προκειμένου να πραγματοποιήσει το τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας του, και την Πέμπτη (3/12) αναχώρησε για την πόλη της Ισπανίας. 

Ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας του μαραθωνίου των τελευταίων ετών επιστρέφει στη γραμμή εκκίνησης ενός αγώνα μαραθωνίου, ύστερα από 13 μήνες, αφού η τελευταία του συμμετοχή στη συγκεκριμένη απόσταση ήταν στην διοργάνωση της Αθήνας, όπου είχε πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία με με 2ώρες 19.02.
Ο 30χρονος αθλητής είναι σε καλή κατάσταση κι αν βρει τις κατάλληλες συνθήκες θα επιδιώξει μια εξίσου καλή επίδοση. Ο πρωταθλητής μας έχει ατομικό ρεκόρ 2 ώρες 18.37 από πέρυσι το Σεπτέμβριο και τη διοργάνωση του Βερολίνου. “Μακάρι να πάνε όλα καλά. Περίμενα αυτόν τον αγώνα με μεγάλη ανυπομονησία, απλά μετά από τόσο καιρό είναι κάπως περίεργο το συναίσθημα. Έχω πάνω από ένα χρόνο που συμμετείχα σε αγώνα μαραθωνίου”, είπε ο Γκελαούζος.

Στη Βαλένθια βρίσκεται από την Παρασκευή (4/12) και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, στον πρώτο της αγώνα μαραθωνίου, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 στη Ντόχα, εκεί όπου με πολύ δύσκολες συνθήκες κατάφερε να τερματίσει στην 29η θέση. Η έμπειρη πρωταθλήτρια φέτος την Άνοιξη βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον Ημιμαραθωνίο με 1.16.25 και στον αυριανό αγώνα θα προσπαθήσει να κυνηγήσει μια καλή επίδοση. “Ταξιδέψαμε μέσω Φρανκφούρτης σε ένα αρκετά κουραστικό ταξίδι έξι ωρών. Είμαι καλά , αλλά λίγο αγχωμένη. Γυμνάστηκα πολύ καλά τους προηγούμενους μήνες. Είχα ετοιμαστεί για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο ακυρώθηκε, έτσι στη συνέχεια έριξα την προσοχή μου στον αγώνα της Βαλένθια. Έχουμε μία ευκαιρία και θα την εκμεταλλευτούμε”, είπε η Πριβιλέτζιο που έχει ατομικό ρεκόρ 2.35.31, επίδοση που σημείωσε το 2019 στο Ρότερνταμ. Ο αγώνας της Βαλένθια ανήκει στην κατηγορία World Athletics Platinum Label και αναμένεται να συγκεντρώσει κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος. 

Δείτε Επίσης

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Η Οργανωτική επιτροπή του Zagori Mountain Running ζητάει συγνώμη για την όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε και δεν μπορέσατε χτες να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας και δίνει παράταση στις εγγραφές όλων των αγώνων των BASIC πακέτων μέχρι Τρίτη 09/07/2024 στις 23:59