Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Γιατί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αφαίρεσε για 2η φορά το στίβο από τα αθλήματα που επιτρέπεται η ατομική άθληση σε ανοιχτές εγκαταστάσεις;

Ο ΣΕΓΑΣ με χθεσινή του ανακοίνωση διερωτάται για ποιο λόγο αφαιρέθηκε ο στίβος, ενώ αρχικά συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα των αθλημάτων που εξέδωσε η Γ.Γ.Α.

“Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το Σάββατο (31/10), τα νέα μέτρα προστασίας από την πανδημία και στο κεφάλαιο του αθλητισμού, στις περιοχές «επιπέδου αυξημένου κινδύνου», ο στίβος συμπεριλαμβανόταν στα αθλήματα, όπου κατ΄εξαίρεση επιτρεπόταν η ατομική άθληση σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στη χθεσινή (Δευτέρα 2/11) ΚΥΑ την οποία προσυπογράφει ο Υφυπουργός Αθλητισμού και κατ’ επέκταση στην εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο στίβος έχει αφαιρεθεί από τη σχετική λίστα.

Ευλόγως δημιουργούνται ερωτήματα που απαιτούν άμεσες απαντήσεις:

Πρώτο: γιατί αφαιρέθηκε ο στίβος από τη σχετική λίστα των αθλημάτων, που επιτρέπεται η ατομική άθληση σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, όταν πρόκειται για το κατ’ εξοχήν ατομικό άθλημα, οι προπονήσεις του οποίου διεξάγονται στις κατά τεκμήριο μεγαλύτερες σε έκταση αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες μάλιστα ο έλεγχος των προβλεπόμενων μέτρων είναι απόλυτα εφικτός;

Δεύτερο: τι άλλαξε από το απόγευμα του Σαββάτου και τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας;

Τρίτο: αντιλαμβάνεται η ΓΓΑ ότι με τον τρόπο αυτό νεκρώνει, χωρίς πειστική δικαιολογία, την δραστηριότητά όλων των Σωματείων του στίβου;

Ο ΣΕΓΑΣ ζητά την άμεση επανένταξη του στίβου στα αθλήματα, όπου επιτρέπεται η ατομική άθληση σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Ζητά, επίσης, την επέκταση της κατ΄ εξαίρεση δυνατότητας προπόνησης σε όλους τους αθλητικούς χώρους, όχι μόνο στους αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας, αλλά και σε εκείνους που προετοιμάζονται για τα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ο ΣΕΓΑΣ έχει αποδείξει και στις δύσκολες συνθήκες της πρώτης φάσης της πανδημίας, ότι είναι σε θέση να τηρήσει στο ακέραιο όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα, έτσι όπως καθορίζονται από τους ειδικούς, προκειμένου να προστατεύσει την υγεία των αθλουμένων και ταυτόχρονα να συμβάλλει από την πλευρά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος, ο ΣΕΓΑΣ ζητά από την πολιτεία την πρόσθετη οικονομική στήριξη Αθλητικών Σωματείων και Ομοσπονδιών, προκειμένου να καλυφθεί μέρος, έστω, των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας”.

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!