Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Γιατί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αφαίρεσε για 2η φορά το στίβο από τα αθλήματα που επιτρέπεται η ατομική άθληση σε ανοιχτές εγκαταστάσεις;

Ο ΣΕΓΑΣ με χθεσινή του ανακοίνωση διερωτάται για ποιο λόγο αφαιρέθηκε ο στίβος, ενώ αρχικά συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα των αθλημάτων που εξέδωσε η Γ.Γ.Α.

“Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το Σάββατο (31/10), τα νέα μέτρα προστασίας από την πανδημία και στο κεφάλαιο του αθλητισμού, στις περιοχές «επιπέδου αυξημένου κινδύνου», ο στίβος συμπεριλαμβανόταν στα αθλήματα, όπου κατ΄εξαίρεση επιτρεπόταν η ατομική άθληση σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στη χθεσινή (Δευτέρα 2/11) ΚΥΑ την οποία προσυπογράφει ο Υφυπουργός Αθλητισμού και κατ’ επέκταση στην εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο στίβος έχει αφαιρεθεί από τη σχετική λίστα.

Ευλόγως δημιουργούνται ερωτήματα που απαιτούν άμεσες απαντήσεις:

Πρώτο: γιατί αφαιρέθηκε ο στίβος από τη σχετική λίστα των αθλημάτων, που επιτρέπεται η ατομική άθληση σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, όταν πρόκειται για το κατ’ εξοχήν ατομικό άθλημα, οι προπονήσεις του οποίου διεξάγονται στις κατά τεκμήριο μεγαλύτερες σε έκταση αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες μάλιστα ο έλεγχος των προβλεπόμενων μέτρων είναι απόλυτα εφικτός;

Δεύτερο: τι άλλαξε από το απόγευμα του Σαββάτου και τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας;

Τρίτο: αντιλαμβάνεται η ΓΓΑ ότι με τον τρόπο αυτό νεκρώνει, χωρίς πειστική δικαιολογία, την δραστηριότητά όλων των Σωματείων του στίβου;

Ο ΣΕΓΑΣ ζητά την άμεση επανένταξη του στίβου στα αθλήματα, όπου επιτρέπεται η ατομική άθληση σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Ζητά, επίσης, την επέκταση της κατ΄ εξαίρεση δυνατότητας προπόνησης σε όλους τους αθλητικούς χώρους, όχι μόνο στους αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας, αλλά και σε εκείνους που προετοιμάζονται για τα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ο ΣΕΓΑΣ έχει αποδείξει και στις δύσκολες συνθήκες της πρώτης φάσης της πανδημίας, ότι είναι σε θέση να τηρήσει στο ακέραιο όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα, έτσι όπως καθορίζονται από τους ειδικούς, προκειμένου να προστατεύσει την υγεία των αθλουμένων και ταυτόχρονα να συμβάλλει από την πλευρά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος, ο ΣΕΓΑΣ ζητά από την πολιτεία την πρόσθετη οικονομική στήριξη Αθλητικών Σωματείων και Ομοσπονδιών, προκειμένου να καλυφθεί μέρος, έστω, των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας”.

Δείτε Επίσης

Δεκατέσσερις αθλητές και αθλήτριες ξεκινούν τις σπουδές τους στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Δεκατέσσερις αθλητές και αθλήτριες ξεκινούν τις σπουδές τους στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Για μία ακόμη χρονιά ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το ΙΕΚ Ακμή παρέχει τη δυνατότητα σε αθλητές και αθλήτριές από όλη τη χώρα να βελτιώσουν το μέλλον τους, σπουδάζοντας σε μία από τις πολλές ειδικότητες του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου εκπαίδευσης στη χώρα. 

Στις 9 Μαΐου 2021 ανοίγουν οι εγγραφές για το επετειακό “10ο ZAGORI MOUNTAIN RUNNING”

Μετά από μια δύσκολη χρονιά, που η πανδημία Covid-19 δοκίμασε τις αντοχές μας κι άλλαξε τη ζωή μας, το Zagori Mountain Running, ο μεγαλύτερος και πιο αγαπημένος αγώνας ορεινού τρεξίματος της χώρας, επιστρέφει για να γιορτάσει την επέτειο των 10 χρόνων της διοργάνωσης, σε ασφαλείς συνθήκες για όλους τους παλιούς και νέους φίλους αθλητές, οι οποίοι περιμένουν με την ίδια αγωνία, όπως κι εμείς, την στιγμή του καλοκαιριού που θα επιστρέψουν στον “Τόπο πίσω απ’ το βουνό”! Για την επετειακή αυτή διοργάνωση, η οργανωτική επιτροπή έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό, ετοιμάζοντας αλλαγές σε αγωνιστικές διαδρομές και πολλές εκπλήξεις, οι οποίες θα είναι αντάξιες της πορείας, αλλά και της συναισθηματικής αξίας που έχει για όλους μας το Zagori Mountain Running.