Φοβερό παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο

Ο Kibiwott Kandie έσπασε την παγκόσμια επίδοση στον ημιμαραθώνιο που έγινε σήμερα στη Βαλένθια τερματίζοντας σε 57.32.

Του Τόλη Λελεκίδη

Ο Κενυάτης δρομέας βελτίωσε το προηγούμενο ρεκόρ που κρατούσε ο συμπατριώτης του Geoffrey Kamworor με 58.01 από το 2019. Ο 24χρονος αθλητής, που στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου που είχε γίνει στην Γκντίνια, συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ κατά 29 δευτερόλεπτα. Ο Kandie, που έτρεξε τον τέταρτο ημιμαραθώνιο τη φετινή σεζόν, ξεκίνησε να πιέζει τους αντιπάλους του από το 14ο χιλιόμετρο και στο 15ο πέρασε σε 41.10. Πάντως, η κούρσα θα μείνει στην ιστορία, καθώς και οι τέσσερις πρώτοι κατέβηκαν το παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς ο Jacob Kiplimo από την Ουγκάντα τερμάτισε δεύτερος σε 57.37 και ο Phonex Kipruto που ήταν τρίτος τερμάτισε σε 57.49. Τέταρτος ήταν ένας άλλος Κενυάτης, ο Alexander Mutiso σε 57.59.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Genzebe Dibaba από την Αιθιοπία, η οποία στο ντεμπούτο της στην απόσταση έκανε το ταχύτερο χρόνο που έχει επιτευχθεί σε πρώτο αγώνα, τερματίζοντας σε 1:05.18.

Φωτογραφία από World Athletics- Getty images

Δείτε Επίσης

Πάνω από 60 κορυφαίοι ομιλητές στο Front Runners in Sports Management 5.0 στις 7-9 Δεκεμβρίου

Πάνω από 60 κορυφαίοι ομιλητές στο Front Runners in Sports Management 5.0 στις 7-9 Δεκεμβρίου

Το μεγαλύτερο συνέδριο για το αθλητικό management και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, το “Front Runners in Sports Management 5.0” επιστρέφει πιο πλούσιο από ποτέ με πάνω από 60 σπουδαίους ομιλητές και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες που αφορούν στον Αθλητικό Τουρισμό, τη Βιωσιμότητα, τον Αθλητισμό και την Αθλητική Βιομηχανία.