Δηµήτρης Τζεφαλής

Ο Δηµήτρης Τζεφαλής κατάγεται από το Μοναστηράκι Δράµας και είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος του Τµήµατος Επιστήµης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Διατµηµατικό πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. «Ανθρώπινη απόδοση και υγεία» στην κατεύθυνση της Προπονητικής Αθληµάτων. Είναι επίσης εν ενεργεία προπονητής στίβου, αθλητής δρόµων µεγάλων αποστάσεων και τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τον Μαραθώνιο δρόµο, για όλες τις αποστάσεις στην άσφαλτο αλλά και για τους αγώνες ορεινού τρεξίµατος.

Είναι ο ιδρυτής και προπονητής της οµάδας δρόµων αντοχής One Step Beyond_Endurance Team που σκοπό έχει τη διάδοση των δρόµων µεγάλων αποστάσεων, προπονητής του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισµού Δράµας (Σ.Κ.Α.Δ.) και ιδρυτικό µέλος του Συλλόγου Δροµέων Υγείας Δράµας (Drama Runners). Έχει βοηθήσει δεκάδες αθλητές να βελτιωθούν συστηµατικά πετυχαίνοντας ατοµικά ρεκόρ σε όλες τις αποστάσεις από τα 5 χλµ. έως τον Μαραθώνιο, και όχι µόνο, χωρίς τραυµατισµούς, αυξάνοντας παράλληλα την αγάπη τους και διατηρώντας αµείωτη την όρεξη στην προπόνηση και τους αγώνες, χωρίς ψυχαναγκασµούς.

Έχει τερµατίσει σε περισσότερους από 20 µαραθωνίους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το ρεκόρ του στον Μαραθώνιο της Αθήνας είναι 2 ώρες 44 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Είναι κάτοχος του Πανελληνίου και Βαλκανικού ρεκόρ βετεράνων, ηλικίας 40-44 ετών, στο αγώνισµα των 3.000 µέτρων µε φυσικά εµπόδια από το 2013 µε χρόνο 9’ 52’’ 18 στην Αθήνα. Εξακολουθεί να προπονείται και να αγωνίζεται σε αγώνες ασφάλτου και ορεινού τρεξίµατος διαφορετικών αποστάσεων. Ζει και εργάζεται στη Δράµα.

  • Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
  • Προπονητής στίβου και αθλητών δρόµων µεγάλων αποστάσεων
  • Ιδρυτής της οµάδας δρόµων αντοχής OSB Endurance Team (One Step Beyond)
  • Συγγραφέας του πιο ολοκληρωµένου προπονητικού οδηγού-βιβλίου για δροµείς µεγάλων αποστάσεων µε τίτλο: ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
Φέρνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις - Δηµήτρης Τζεφαλής

Επικοινωνία: [email protected]