Διεθνείς ειδήσεις

Το Athletics magazine σας μεταφέρει τα κυριότερα νέα από το εξωτερικό, αλλά και κάποιους αγώνες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες.

Του Τόλη Λελεκίδη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η βαυαρική κυβέρνηση θα πληρώσει το ένα τρίτο από τα κόστη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 στο Μόναχο. Θα είναι περίπου 33,2 εκατομμύρια ευρώ από το 100 εκατομμύρια που είναι το μπάτζετ, το οποίο καλύπτει όλα τα μέρη της διοργάνωσης. Το ένα τρίτο θα καλυφθεί συγκεκριμένα για από την πόλη του Μονάχου και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας.

ΠΦΟΥΝΓΚΣΤΑΝΤ: Ο Γερμανός δρομέας Homiyu Tesfaye μετά από δύο χρόνια στο μαραθώνιο, γυμνάζεται για να επιστρέψει στα 1.500μ. Ελπίζει να «κυνηγήσει» το όριο (3.35.00) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Είχε τρέξει το 2014 σε 3.31.98, ενώ άλλαξε και σύλλογο και πήγε στον TSV Pfungstadt.

ΤΟΥΜΠΙΝΓΚΕΝ: Ο Γερμανός πρωταθλητής των εμποδίων Gregor Trabet επέστρεψε στις προπονήσεις με σπάικ, μετά την επέμβαση που έκανε στο γόνατο τον περασμένο Αύγουστο.

ΗΠΑ: Το ίδρυμα αθλητισμού «The Lyles Brothers» ξεκίνησε τη δραστηριότητά του που είναι να ενδυναμώσει τους νέους μέσα από τα πλεονεκτήματα της υγείας και ευεξίας στην κοινότητα του Κλερμόν. Τα αδέλφια Noah και Josephus Lyles ενημέρωσαν σχετικά για τις ενέργειές τους στα social media.

Ν. ΥΟΡΚΗ: Ο Michael Capiraso θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή του New York Road Runners (NYRR) στις 31 Δεκεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε. Μάλιστα, μέχρι τότε θα υπάρχει προσωρινός CEO που θα είναι ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής και σύμβουλος του NYRR, ο Kerin Hempel.

ΚΙΝΑ: Περίπου 9.000 δρομείς πήραν μέρος στο μαραθώνιο στη Σαγκάη, που έγινε για τρεις ημέρες, με 3.000 άτομα ανά μέρα. Ο Jia’e Renjia, ερασιτέχνης αθλητής, κέρδισε σε 2:12.44 και στις γυναίκες η Li Zhixuan, από την Εσωτερική Μογγολία σε 2:26.39.

ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ: Στο μαραθώνιο στην πόλη Τσενγκντού νικητές ήταν ο Li Zicheng σε 2:13.06 και στις γυναίκες η Ding Changgin σε 2:34.58.

Ν. ΑΦΡΙΚΗ: Σε αγώνα στην Πρετόρια ο Nicholas Ferns κέρδισε τα 100μ. σε 10.40 (-0,9), στα 200μ. ο Rivaldo Roberts σε 20.87 (-0,9), στα 600μ. ο Edmund Du Plessis σε 1.16.86 και στο δίσκο Κ16 ο Tian Stoltz έριξε 69,31μ. (1κ.).

ΠΑΑΡΛ: Ο 27χρονος πρώην πρωταθλητής Αφρικής Κ20 στον ακοντισμό Rocco van Rooyen έριξε βολή 87,62μ. σε αγώνα στο Πάαρλ.

ΡΩΣΙΑ: Ο Piotr Ivanov εκλέχθηκε πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας (RusAF) πετυχαίνοντας καθαρή νίκη. Πήρε 56 ψήφους και άλλοι υποψήφιοι ο ατζέντης Mikhail Gusev πήρε 10 και η ολυμπιονίκης Irina Privalova πήρε 7. Πριν από τις εκλογές απέσυραν την υποψηφιότητά τους ο διευθυντής του ρωσικού φοιτητικού πρωταθλήματος στίβου, Andrei Shlyapnikov και ο Oleg Kurbatov, επικεφαλής του σώματος στίβου της περιφέρειας της Μόσχας. Ο Ivanov είναι πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας τριάθλου (RTF) και γενικός διευθυντής των γραμμών γρήγορων τρένων. Στην πρώτη συνάντηση της νέας ηγεσίας η Privalova ορίστηκε πρώτη αντιπρόεδρος, ενώ στο συμβούλιο εκλέχθηκαν ακόμη οι Svetlana Abramova, Radion Gataulin, Mikhail Gusev, Anton Uik και Natalia Shubenkova.


ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Οι Φινλανδοί πρωταθλητές του ακοντισμού Seppo Raty και Tero Pitkamaki υπόσχονται στο σεμινάριο ακοντισμού στο Κουορτάνε να εργαστούν για νέα ταλέντα του αγωνίσματος με σκοπό να «κυνηγήσουν» τα χρυσά μετάλλια σε άνδρες και γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. «Κατά το χειμώνα ψάχναμε χορηγούς στην περιφέρεια που θα ενεργοποιήσουν και υποστηρίξουν σωματεία να οργανώσουν ημέρες ακοντισμού. Οι παππούδες είναι παλιάς αξίας μεταλλιούχοι ή άλλοι υψηλού επιπέδου ακοντιστές ή προπονητές τους», δήλωσε ο Raty στο sul.fi.

Δείτε Επίσης

Tihio Race Ultra Edition 2024

Tihio Race Ultra Edition 2024

Όταν κλείνει η διοργάνωση του Tihio Race Ultra Edition και οι αθλητές μιλούν με τα καλύτερα λόγια τότε δεν μπορεί παρά να νιώθουμε ικανοποίηση αλλά και ευθύνη για την επόμενη χρονιά!