Το Νο 1 Περιοδικό για τον Ελληνικό Στίβο

Χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο η Jepchirchir, σε κούρσα μόνο γυναικών

Η Peres Jepchirchir έκανε άλλον έναν εντυπωσιακό αγώνα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου στην Γκντίνια, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ σε κούρσα που μετείχαν μόνο γυναίκες.

Του Τόλη Λελεκίδη

Η Κενυάτισσα αθλήτρια τερμάτισε σε 1:05.16, ενώ κερδίζει για δεύτερη φορά τη διοργάνωση. Δεν είναι πάντως η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, αφού πολλές άλλες αθλήτριες σε μικτό αγώνα έχουν σημειώσει καλύτερους χρόνους. Να θυμίσουμε ότι την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών έχει η Ababel Yeshaneh από την Αιθιοπία με 1:04.31 από το Ρας Αλ Καϊμάχ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) φέτος (21 Φεβρουαρίου).

Στο Παγκόσμιο Ημιμαραθωνίου στην πόλη της Πολωνίας το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Melat Kejeta, που εκπροσωπεί τη Γερμανία, τερματίζοντας σε 1:05.18 που είναι ρεκόρ Ευρώπης, σε κούρσα μόνο γυναικών, αφού την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών έχει η Ολλανδή Sifan Hassan με 1:05.15 (σ.σ. σε μικτό αγώνα). Τρίτη ήταν η Yalemzerw Yehualaw από την Αιθιοπία σε 1:05.19.

Φωτογραφία: Από WA (Getty images)

Δείτε Επίσης

Μεγάλη επίδοση για τη Σπυριδούλα Καρύδη στο άλμα εις μήκος

Ζαχαρένια Πιλιτσίδου Με πανελλήνιο ρεκόρ στο άθλημα άλμα εις μήκος έπεσε η αυλαία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Ιωάννινα. Η Σπυριδούλα Καρύδη με προπονητή τον Παύλο Σκορδίλη στην πρώτη της προσπάθεια πρωσγειώθηκε στα 6.56 μ. ενώ στη δεύτερη προσπάθεια πραγματοποίησε άλμα στα 6.71 μ. συντρίβοντας το ρεκόρ της Νίκης Ξάνθου που κρατήθηκε από τις 22 Αυγούστου […]

Άσκηση και αγώνες σε θερμά κλίματα

του Γιάννη Ψαρέλη, BSc, MSc, MBA, PhDc φωτογραφίες: Άγγελος Ζυμάρας Εισαγωγή Η θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος διατηρείται σταθερή παρά τις μεταβολές στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Η καθημερινή διακύμανση της θερμοκρασίας του πυρήνα είναι +/-0,6 βαθμούς Κελσίου. Ακόμα και σε έκθεση του γυμνού ανθρωπίνου σώματος, από 12 έως 60 βαθμούς Κελσίου, σε ξηρό ακίνητο αέρα, […]