Το Νο 1 Περιοδικό για τον Ελληνικό Στίβο

Χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο η Jepchirchir, σε κούρσα μόνο γυναικών

Η Peres Jepchirchir έκανε άλλον έναν εντυπωσιακό αγώνα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου στην Γκντίνια, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ σε κούρσα που μετείχαν μόνο γυναίκες.

Του Τόλη Λελεκίδη

Η Κενυάτισσα αθλήτρια τερμάτισε σε 1:05.16, ενώ κερδίζει για δεύτερη φορά τη διοργάνωση. Δεν είναι πάντως η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, αφού πολλές άλλες αθλήτριες σε μικτό αγώνα έχουν σημειώσει καλύτερους χρόνους. Να θυμίσουμε ότι την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών έχει η Ababel Yeshaneh από την Αιθιοπία με 1:04.31 από το Ρας Αλ Καϊμάχ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) φέτος (21 Φεβρουαρίου).

Στο Παγκόσμιο Ημιμαραθωνίου στην πόλη της Πολωνίας το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Melat Kejeta, που εκπροσωπεί τη Γερμανία, τερματίζοντας σε 1:05.18 που είναι ρεκόρ Ευρώπης, σε κούρσα μόνο γυναικών, αφού την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών έχει η Ολλανδή Sifan Hassan με 1:05.15 (σ.σ. σε μικτό αγώνα). Τρίτη ήταν η Yalemzerw Yehualaw από την Αιθιοπία σε 1:05.19.

Φωτογραφία: Από WA (Getty images)

Δείτε Επίσης

Διαδικτυακή συνέντευξη υφυπουργού Αθλητισμού

Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παραθέτοντας τα στοιχεία από την έως τώρα εφαρμογή του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων και την κατάσταση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Γιατί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αφαίρεσε για 2η φορά το στίβο από τα αθλήματα που επιτρέπεται η ατομική άθληση σε ανοιχτές εγκαταστάσεις;

Ο ΣΕΓΑΣ με χθεσινή του ανακοίνωση διερωτάται για ποιο λόγο αφαιρέθηκε ο στίβος, ενώ αρχικά συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα των αθλημάτων που εξέδωσε η Γ.Γ.Α.