Χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο η Jepchirchir, σε κούρσα μόνο γυναικών

Η Peres Jepchirchir έκανε άλλον έναν εντυπωσιακό αγώνα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου στην Γκντίνια, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ σε κούρσα που μετείχαν μόνο γυναίκες.

Του Τόλη Λελεκίδη

Η Κενυάτισσα αθλήτρια τερμάτισε σε 1:05.16, ενώ κερδίζει για δεύτερη φορά τη διοργάνωση. Δεν είναι πάντως η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, αφού πολλές άλλες αθλήτριες σε μικτό αγώνα έχουν σημειώσει καλύτερους χρόνους. Να θυμίσουμε ότι την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών έχει η Ababel Yeshaneh από την Αιθιοπία με 1:04.31 από το Ρας Αλ Καϊμάχ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) φέτος (21 Φεβρουαρίου).

Στο Παγκόσμιο Ημιμαραθωνίου στην πόλη της Πολωνίας το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Melat Kejeta, που εκπροσωπεί τη Γερμανία, τερματίζοντας σε 1:05.18 που είναι ρεκόρ Ευρώπης, σε κούρσα μόνο γυναικών, αφού την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών έχει η Ολλανδή Sifan Hassan με 1:05.15 (σ.σ. σε μικτό αγώνα). Τρίτη ήταν η Yalemzerw Yehualaw από την Αιθιοπία σε 1:05.19.

Φωτογραφία: Από WA (Getty images)

Δείτε Επίσης

Πάνω από 60 κορυφαίοι ομιλητές στο Front Runners in Sports Management 5.0 στις 7-9 Δεκεμβρίου

Πάνω από 60 κορυφαίοι ομιλητές στο Front Runners in Sports Management 5.0 στις 7-9 Δεκεμβρίου

Το μεγαλύτερο συνέδριο για το αθλητικό management και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, το “Front Runners in Sports Management 5.0” επιστρέφει πιο πλούσιο από ποτέ με πάνω από 60 σπουδαίους ομιλητές και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες που αφορούν στον Αθλητικό Τουρισμό, τη Βιωσιμότητα, τον Αθλητισμό και την Αθλητική Βιομηχανία.