Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

“Άνιση μάχη”

«Οι αθλητές στην Ευρώπη θα έχουν πλεονέκτημα έναντι των Ελλήνων στο Ευρωπαϊκό κλειστού στο Τόρουν»

Η Μαρία Μπελιμπασάκη είναι από τις αθλήτριες που έχει ένα παραπάνω λόγο να διψάει να μπει σε αγώνες, αφού τελευταία φορά που έτρεξε ήταν στις 15 Ιουνίου του 2019 στο μίτινγκ του Σαμορίν. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που προετοιμάζεται αυτή την εποχή στον Αγιο Κοσμά, ξεπέρασε τα προβλήματα που την ταλαιπώρησαν με τον τραυματισμό της και προσπαθεί να επανέλθει στο επίπεδο που ήταν πριν από δύο χρόνια όταν είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018 στο Βερολίνο, σημειώνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ με 50.45.

«Είμαι σε καλή κατάσταση. Εχω καταφέρει να διαχειριστώ το πρόβλημα τραυματισμού μου και περιμένω να αγωνιστώ. Θέλω να τρέξω γιατί έχει περάσει ενάμιση χρόνος που αγωνίστηκα τελευταία φορά, αλλά παράλληλα έχω και υπομονή να μη βιαστώ σε ότι έχω χτίσει», λέει η αθλήτρια του Κώστα Ηλία και συνεχίζει. «Αυτή την εποχή θέλαμε να πάμε για προετοιμασία στο εξωτερικό και να αναζητήσουμε πιο ζεστά μέρη, αλλά δυστυχώς με την πανδημία με τον κορωνοϊό και τους περιορισμούς δεν γίνεται. Πάντως ζούμε την εποχή του παραλόγου. Για παράδειγμα στο αγώνισμά μου δεν μπορώ να προπονηθώ όπως θέλω. Δεν υπάρχει περιμετρικός στίβος για να μπορώ να κάνω κομμάτια, όπως χρειάζεται μια αθλήτρια των 400μ. Την ίδια ώρα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, όπως στην Πολωνία, οι αθλήτριες που θα αντιμετωπίσω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού και προπονούνται σε στάδια με περιμετρικό στίβο και μετέχουν σε αγώνες. Θα είναι μια άνιση μάχη στο Τόρουν, αλλά θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για μια καλή παρουσία».

Πηγή: Sportday (21/12/20)

Φωτογραφία: azsportsimages

Δείτε Επίσης

Παράταση εγγραφών για το 1ο Olympic Village Run μέχρι την Δευτέρα 03/10 στις 14:00

Παράταση εγγραφών για το 1ο Olympic Village Run μέχρι την Δευτέρα 03/10 στις 14:00

Η Οργανωτική Επιτροπή του 1ο Olympic Village Run, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους δρομείς ότι οι εγγραφές που κανονικά θα έκλειναν χθες Τετάρτη βράδυ, παρατείνονται μέχρι και τη Δευτέρα (03/10) στις 14:00.