Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Αναβάλλεται το Παγκόσμιο κλειστού για το 2023

Μια αναμενόμενη λόγω των συνεχιζόμενης κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού, πήρε σήμερα η World Athletics που ανέβαλλε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού.

Του Τόλη Λελεκίδη

Οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από 19 ως 21 Μαρτίου του 2021 στην Ναντσίνγκ και μεταφέρονται για το 2023.

H WA ήταν σε επαφές με την Οργανωτική Επιτροπή και τις ομοσπονδία στίβου της Κίνας για να αξιολογήσουν την κατάσταση, όμως η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα με τον Covid-19 οδήγησε στην απόφαση πως δεν μπορεί να γίνουν οι αγώνες του χρόνου την άνοιξη.

Άλλωστε θα είναι πολύ δύσκολο οι αθλητές σε όλο τον κόσμο να έχουν ίσες ευκαιρίες και να μπορέσουν να διεκδικήσουν την πρόκριση, αφού η κατάσταση με τον κορωνοϊό μεταβάλλεται συνεχώς ανά χώρα σε χώρα.

Επίσης, είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία μέσα στη νέα σεζόν. Φυσικά ούτε το 2022 μπορεί να γίνει, καθώς είναι προγραμματισμένο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι.

Πάντως, τα μίτινγκ στον κλειστό θα γίνουν και συγκεκριμένα η σειρά World Indoor Tour που περιλαμβάνει 26 αγώνες σε 12 χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Δείτε Επίσης

Οδηγίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού θα διεξαχθεί κανονικά την Παρασκευή και το Σάββατο (12-13/2), ωστόσο όλοι όσοι θα συμμετάσχουν σε αυτό, από οποιαδήποτε ιδιότητα θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τα όσα επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Δεκατέσσερις αθλητές και αθλήτριες ξεκινούν τις σπουδές τους στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Δεκατέσσερις αθλητές και αθλήτριες ξεκινούν τις σπουδές τους στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Για μία ακόμη χρονιά ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το ΙΕΚ Ακμή παρέχει τη δυνατότητα σε αθλητές και αθλήτριές από όλη τη χώρα να βελτιώσουν το μέλλον τους, σπουδάζοντας σε μία από τις πολλές ειδικότητες του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου εκπαίδευσης στη χώρα.