Ανακοίνωση ΣΕΓΑΣ για την τροπολογία Αυγενάκη

Ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σχετικά με τις εκλογές.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για αιφνιδιαστική τροπολογία και αναφέρονται τα εξής: “1. Η τροπολογία αυτή αφορά αποκλειστικά τον ΣΕΓΑΣ, γιατί είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που έχει προκηρύξει εκλογές αυτή την περίοδο.

Οι εκλογές του ΣΕΓΑΣ προκηρύχθηκα απολύτως νόμιμα, σύμφωνα με τις ισχύουσες μέχρι σήμερα, διατάξεις.

Πρόκειται να διεξαχθούν στις 17/1/2021, δεκαεπτά ημέρες μετά  την προβλεπόμενη ημερομηνία (31.12.2020) ολοκλήρωσης του ελέγχου των Σωματείων που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των 15 ημερών, πριν τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, που υποχρεούται ο Υπουργός να επιστρέψει τον Κατάλογο των ηλεγμένων και «νόμιμων» Σωματείων του Μητρώου της ΓΓΑ

  • Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι από τα 271 Σωματεία της δύναμης του ΣΕΓΑΣ που έχουν μέχρι σήμερα κατατεθειμένες και ολοκληρωμένες αιτήσεις, 235 έχουν δικαίωμα ψήφου με βάση την αγωνιστική δραστηριότητα, και από αυτά έχουν ήδη εγκριθεί τα 192 που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό εγκεκριμένων Σωματείων μεταξύ των Αθλητικών Ομοσπονδιών και προβλέπεται μέχρι 31.12.2020 να έχει εγκριθεί το σύνολο των Σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ.
  • Οι καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στις διαδικασίες ελέγχου και έγκρισης των δικαιολογητικών των Σωματείων οφείλονται στις υπερβολικές γραφειοκρατικές διαδικασίες και στην αδυναμία των υπηρεσιών της ΓΓΑ να διεκπεραιώσουν με ταχύτερες ρυθμούς τον προβλεπόμενο έλεγχο. Αντί λοιπόν ο κ. Υπουργός να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του να εξεταστούν κατ’ προτεραιότητα οι φάκελοι των Σωματείων του ΣΕΓΑΣ, που είναι η μοναδική Ομοσπονδία που έχει προκηρύξει απολύτως νόμιμα τις αρχαιρεσίες, προχωρεί για μια ακόμη φορά σε πραξικοπηματικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, μέσω τροπολογιών προκειμένου να επιτύχει τους αθέμιτους στόχους του.

Ουσιαστικά δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ψήφισης αυτής της τροπολογίας, παρά μόνο για να δοθεί χρόνος προκειμένου να συνεχιστεί η ωμή παρέμβαση του Υφυπουργού και του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ. στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ”.

Δείτε Επίσης

The Uniform of Hope

The Uniform of Hope

Τατιάνα Μπλάτνικ και η Breathe Hellas ξεκινούν Εθνική Καμπάνια Ευαισθητοποίησης σχετικά με την ψυχική υγεία των νέων στην Ελλάδα