“Άμεση επίλυση του θέματος των διακεκριμένων αθλητών”

Σε δήλωση για το θέμα της Κατερίνας Στεφανίδη προχώρησε ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Θάνος Μωραΐτης σχετικά με το πριμ διακεκριμένων αθλητών.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας μίλησε και με αφορμή την αντιπαράθεση της ολυμπιονίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο με τον υφυπουργό Αθλητισμού και για το γεγονός της επιστροφής χρημάτων.

«Ο  κ. Αυγενάκης αξιώνει αναίτια από μερικούς διακριθέντες αθλητές, την επιστροφή των οφειλόμενων, από την Πολιτεία, οικονομικών επιβραβεύσεων για τα έτη 2017-2019,» δήλωσε ο Θάνος Μωραΐτης προσθέτοντας: «Επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και εν μέσω οικονομικών περιορισμών, εξοφλήθηκαν τα πριμ των αθλητών πολλών ετών».

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος  Μωραΐτης συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δια του υφυπουργού της, προβάλλει δήθεν νομικά κωλύματα, προσβάλλοντας με τρόπο πρωτόγνωρο διακεκριμένους αθλητές». Συμπλήρωσε δε ότι «ενώ επί 20 χρόνια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην καταβολή του οικονομικού μπόνους σε Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες, ξαφνικά ανακαλύφθηκε νομικό κώλυμα».

Παράλληλα, ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, κάλεσε τον υφυπουργό Αθλητισμού «να σταματήσει να εργαλειοποιεί τους αθλητές κατά το δοκούν», να «επιλύσει το θέμα που έχει προκύψει άμεσα» και «να σταματήσει να διαχειρίζεται μόνο επικοινωνιακά το χαρτοφυλάκιό του». 

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «για τους πρωταθλητές μας, τους Ολυμπιονίκες μας, που τιμούν τη χώρα, με υψηλότατες διακρίσεις φορώντας τη σημαία μας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμεριμνησίας και κωλυσιεργίας.»

Αναλυτικά, η δήλωση του Τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνου Μωραΐτη:

«Έκαναν πάλι το θαύμα τους. Το επιτελικό κράτος και ο κ. Αυγενάκης ζητούν πίσω χρήματα από αθλητές για διακρίσεις του 2016 και δεν έχουν καταβάλει δεκάρα για τα έτη 2017-2019. Κάθε ημέρα ανακαλύπτουμε κι ένα θύμα της επιτελικής αναλγησίας.

Ο κ. Αυγενάκης αντί να εξοφλήσει τις οφειλόμενες, από την Πολιτεία, οικονομικές επιβραβεύσεις στους διακριθέντες αθλητές για τα έτη 2017-2019, ως ελάχιστη αναγνώριση προς αυτούς για την διεθνή προβολή της χώρας μας, αξιώνει αναίτια, από μερικούς εξ αυτών, την επιστροφή τους.  

Σε αντίθεση με τη διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κατά την οποία και εν μέσω οικονομικών περιορισμών, εξοφλήθηκαν τα πριμ των αθλητών πολλών ετών, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δια του υφυπουργού της προβάλλει δήθεν νομικά κωλύματα, προσβάλλοντας με τρόπο πρωτόγνωρο διακεκριμένους αθλητές.

Ενώ επί 20 χρόνια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην καταβολή του

οικονομικού μπόνους σε Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες, ξαφνικά ανακαλύφθηκε νομικό κώλυμα. 

Καλούμε, λοιπόν, τον υφυπουργό Αθλητισμού να σταματήσει να εργαλειοποιεί τους αθλητές κατά το δοκούν. Να επιλύσει το θέμα που έχει προκύψει άμεσα. Nα σταματήσει, επιτέλους να διαχειρίζεται μόνο επικοινωνιακά το χαρτοφυλάκιό του. 

Για τους πρωταθλητές μας, τους Ολυμπιονίκες μας, που τιμούν τη χώρα, με υψηλότατες διακρίσεις φορώντας τη σημαία μας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμεριμνησίας και κωλυσιεργίας».

Δείτε Επίσης

Fitness Awards 2024

ο θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις σημαντικές προόδους στο χώρο του fitness.