3ο διαδικτυακό σεμινάριο τη Δευτέρα 30/11

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων της Ομοσπονδίας η Επιτροπή Επιμόρφωσης και Επιστημονικής Στήριξης του ΣΕΓΑΣ συνεχίζει τη φετινή περίοδο με το 3o διαδικτυακό σεμινάριο (Webinar) με θεματολογία, που αφορά την προπονητική διαδικασία.

Σκοπός του 3ου σεμιναρίου είναι ενημέρωση των προπονητών και των αθλητών σε θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση των δεδομένων που παρέχει η αξιολόγηση του γαλακτικού οξέος, δεδομένου ότι το γαλακτικό αποτελεί τη βιοχημική παράμετρο με τις θεαματικότερες μεταβολές κατά την άσκηση, μεταβολές που προσφέρουν έναν σημαντικό πλούτο πληροφοριών για την αξιολόγηση της ικανότητας παραγωγής ενέργειας και της αποτελεσματικότητας του προπονητικού προγράμματος. Επίσης, θα παρουσιαστεί συνοπτικά η μεθοδολογία για την ανάπτυξη της ικανότητας ανοχής στο γαλακτικό στα δρομικά αγωνίσματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα μέχρι την Κυριακή 29/11.

Ημ/νία διεξαγωγής: Δευτέρα 30-11-20
Ώρα: 21.00-23.00
1η Εισήγηση: “Γαλακτικό: πολυεργαλείο στην προπονητική διαδικασία των δρόμων”
Εισηγητής: Βασίλειος Μούγιος
Καθηγητής βιοχημείας της άσκησης, ΣΕΦΑΑ-ΑΠΘ
Επιστημονικός συνεργάτης ΣΕΓΑΣ

2η Εισήγηση: “Ανάπτυξη της ικανότητας ανοχής στο γαλακτικό στους δρόμους ταχύτητας και ημιαντοχής-αντοχής”
Εισηγητής: Αθανάσιος Ζαλαβράς
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, PhD, Προπονητής στίβου

Υπενθυμίζεται ότι και στη φετινή περίοδο θα δοθούν στο τέλος των σεμιναρίων βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Επειδή, την προηγούμενη περίοδο, εξαιτίας της μη τήρησης των υποδείξεων εγγραφής, παρουσιάστηκαν προβλήματα εκτύπωσης των βεβαιώσεων σε μικρό αριθμό συμμετεχόντων, παρουσιάζονται οι οδηγίες εγγραφής. Παράκληση για όσους ενδιαφέρονται για τις βεβαιώσεις να τηρήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

Οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνονται με πραγματικά στοιχεία στα οποία να αναφέρεται το ον/μο του συμμετέχοντα, καθώς και το e-mail το οποίο να συνδέεται με το ον/μο. Πιο συγκεκριμένα θα ήταν σκόπιμο να συμπληρώνετε πάντα με τον ίδιο τρόπο το ονοματεπώνυμό σας (σειρά ονόματος-επωνύμου, τονισμός, μικρά-κεφαλαία) τόσο στις αιτήσεις συμμετοχής των σεμιναρίων όσο και κατά την είσοδό σας στην πλατφόρμα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει η ομοσπονδία να σας ταυτοποιήσει στο σύνολο των σεμιναρίων που θα παρακολουθήσετε και να σας χορηγήσει τη σχετική βεβαίωση. Για να είστε βέβαιοι ότι τηρείτε το σχετικό κανόνα, αποθηκεύστε κάπου το ονοματεπώνυμο που θα συμπληρώσετε την πρώτη φορά και σε κάθε άλλη συμμετοχή σας κάντε αντιγραφή-επικόλληση.

Δείτε Επίσης

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ!

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.