Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

1ο Κριθαριά Trail

ο πιο παραθαλάσσιος και αυτοδημιούργητος αγώνας της Ελλάδας, πήρε σάρκα και οστά!

Ο πιο παραθαλάσσιος ορεινός αγώνας της Ελλάδας πήρε στις 30 Ιανουαρίου σάρκα και οστά, και απέραντη είναι η ικανοποίηση όλων όσοι συνέβαλαν για να γίνει ένα event που σπανίζει για έναν ακόμη λόγο, καθώς πραγματοποιήθηκε σε διαδρομή που ως το 2020 δεν υπήρχε! Ο ατέλειωτος κόπος πολλών μηνών, το σκάψιμο μέτρο-μέτρο από τον Γιώργο Καλαντζή και από άλλα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάνας, του συλλόγου της Κριθαριάς, έφερε στην επιφάνεια το μονοπάτι Αγίου Στεφάνου Αλυκών – Κριθαριάς, που αν υπήρχε δεκαετίες πριν, πλέον είχε χαθεί από την εγκατάλειψη που προξενεί η σύγχρονη ζωή.

Το 1ο Κριθαριά Trail αποτέλεσε λοιπόν έναν αυτοδημιούργητο αγώνα από τον ΣΔΥ Βόλου. Ένα χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2020 το μονοπάτι παραδόθηκε σχεδόν έτοιμο και έγινε από μέλη του ΣΔΥ Βόλου η πρώτη πεζοπορία όλων των εποχών σε αυτό. Ένα μήνα μετά ακολούθησε νέα πεζοπορία με καθαρισμό των απρόσιτων ως τότε παραλιών. Στους 12 μήνες που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν ατέλειωτες προπονήσεις και πορείες δρομέων και πεζοπόρων, και μερικές ημέρες πριν έφτασε η στιγμή που έμαθε το μονοπάτι όλη η Ελλάδα, που έτρεξε στο 1ο Κριθαριά Trail.

Άπαντες έμειναν κατενθουσιασμένοι από τη διαδρομή, από την θέα, εντυπωσιάστηκαν από το έργο που έγινε, ενώ όλοι δυσκολεύτηκαν όπως και σε κάθε αγώνα trail από τη διαδρομή των 8.300 μέτρων, η οποία έχει αλλεπάλληλες ανηφοροκατηφόρες αλλά και κλήσεις. Μάλιστα η διοργάνωση με τους Γιώργο Καλαντζή, Βασίλη Ηλιόπουλο, Βασίλη Αθανασίου τοποθέτησαν σχοινιά και προειδοποιητικά σημάδια στα δύσκολα σημεία, όπως είναι καλό να γίνεται στους αγώνες trail. Τα σχοινιά θα παραμείνουν μόνιμα ώστε να διευκολύνουν κάθε περαστικό και δρομέα που θα προπονείται στη διαδρομή.

Δείτε Επίσης

Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Υποστήριξη κορυφαίου επιπέδου για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες στους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια, περιλαμβάνει ο 18ος Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της Κυριακής 21 Απριλίου, που υπόσχεται να συνεχίσει την απόλυτα επιτυχημένη παράδοσή του και να ανεβάσει φέτος τον πήχη ακόμα ψηλότερα!

Παράταση των ομαδικών και ατομικών εγγραφώνγια τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Παράταση των ομαδικών και ατομικών εγγραφών για τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Την παράταση των εγγραφών αποφάσισε η Οργανωτική Επιτροπή του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της Κυριακής 21 Απριλίου, ανταποκρινόμενη στο εντυπωσιακό ενδιαφέρον για συμμετοχή στη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα!